רוני

הסכם נפרד עם היזם - האם תקף

שלום, אנו לקראת חתימה עם היזם על הסכם תמא לחיזוק ותוספות. אני גר בקומה העליונה ומעליי יבנו את דירות היזם. היזם הבטיח לי שבתוכניות להיתר בניה שיגיש הוא יאפשר לי מרפסת סוכה ע"י כך שהמרפסות שלו (שיהיו מעליי) השטח שלהן יהיה קטן יותר. אולם, הוא לא רוצה שזה יהיה בהסכם הכולל עם כל הדיירים כי הוא חושש שדיירים יהיו צרי עין ויסרבו לחתום רק בגלל זה (למרות שזה לא פוגע בהם כלל, וכל הדיירים מקבלים אותו דבר בדיוק) ולכן הוא מוכן לחתום לי על התחייבות בכתב בעניין זה. שאלתי: 1. האם חובה (בדגש על - חובה ) שהתחייבות כזו תהיה בהסכם הכולל או שמא היא יכולה להיות בהתחייבות נפרדת רק ביני לבין היזם? 2. האם התחייבות כזו, שתעשה בנפרד להסכם הכולל, תחייב אותו (ככל ונכניס סעיף שהתחייבות תקפה גם ככל ויהיה סעיף סותר בהסכם הכולל)?

עו"ד שי אליאב

כל התחייבות שבין הצדדים תחייב את הצדדים ולא משנה הדרך בה היא נחתמה. עם זאת ומאחר ששקיפות היא ערך עליון בפרויקטים אלו, הדבר הראוי והנכון הוא להביא כל הסדר לידיעת כלל בעלי הדירות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי