ג

'חברת ניהול - פרוייקט פינוי ובינוי

שלום רב, אשמח להתייעץ בעניין הנ"ל, אודה לתובנות כלשהן וממש מעריכה מראש את העזרה. הבניין בו נמצאת דירתי נמצא במגעים מתקדמים מול חברת ניהול (לא מול קבלן או יזם). בתחילת התהליך החברה פנתה לוועד הדיירים וביקשה ממנו למצוא עו"ד אשר החברה תשלם לו. מאז החברה נמצאת בקשר ישיר עם העו"ד (מתבקש, אבל אולי יוצר ניגוד עניינים). החוזה שנכתב בין הצדדים מפורט מאוד, זאת על אף השלבים המאוד ראשוניים בהם אנו נדרשים לחתום על החוזה המפורט. כך לדוגמה, אנו נדרשים לחתום כי נמכור את זכויותינו לקבלן שיבחר ע"י נציגות הדיירים והחברה עוד לפני שהעירייה אשרה את הפרוייקט ועוד לפני שנמצא קבלן. כמו כן, אנו מחוייבים, כך על פי החוזה, לחתום מול יזם זה על חוזה שיכלול (בעתיד כמובן) את הביטחונות המקובלים ואת התמורות, כאשר מצויין כי על אף שהתמורות מצוינות בחוזה "ככל שנתקדם בתהליך התמורות יכולות להשתנות לפי התב"ע, הכדאיות הכלכלית והמו"מ מול היזם". יש עוד המון דוגמאות ברוח זו, אך השורה התחתונה היא שאינני מרגישה בנוח להתחייב על דברים כאשר הצד השני לא יכול להתחייב כלפי ולכן החלטתי שלא לחתום על החוזה. למרות שהחוזה נכתב ע"י עו"ד שמייצג את הדיירים, לתחושתי הוא מיטיב עם החברה ולא מגן על הדיירים. כרגע חתמו בערך 60% מהדיירים ואני חוששת שהאחוזים יעלו. רציתי לשאול: 1. מה הן האפשרויות שלי במצב כזה? מה יקרה אם הם ישיגו את כל החתימות הדרושות? האם לאור הדוגמאות האמורות זה נחשב סירוב סביר? האם יכולים לחייב אותי לחתום או לתבוע אותי? 2. וסתם כדי להעשיר את הידע שלי, מה הרווח של החברה במקרים כאלו? ומה האינטרס של בניין ללכת עם חברה כזו? הרי מדובר בעוד מישהו שגוזר קופון עם חשבון מישהו אחר. תודה רבה!

עו"ד שי אליאב

שלום רב, את מתארת מקרה מורכב ואינו פשוט שמחדד את הביקורת על גורמי ביניים שנכנסים בתהליך. לעיתים הם מקדמים ומובילים ולעיתים מסבכים ונעלמים. לפני שמדברים על חוזה ותנאים משפטיים צריך להכיר את החברה, להכיר את הניסיון והיכולת שלה, לראות פרויקטים אחרים שליוותה ולדבר עם לקוחות מפרויקטים אחרים. רק כשמקבלים ביטחון אפשר להמשיך בהידברות. מותר להתנגד כשההתנגדות סבירה בנסיבות הענין ולקבל מידע מלא ומפורט בהחלט דרישה לגיטימית, גם לגבי התמורה שהיא מבקשת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי