אורית

לפני כניסה לבית תמ"א 38ב יש ליקויים שאינם מטופלים מה עושים?

היי, הבניין שלנו עבר תהליך הריסה ובניה מחדש. מסירת הדירה היתה אמורה להיות ב12.17, נדחתה ל3.18 וכרגע, היזם והקבלן עושים כל מאמצים להשיג טופס 4 היות ועליהם לשלם לנו פיצויים 300 שח ליום. כרגע בשיטת מצליח הם לא משלמים את שהבטיחו (טוענים שהבעיות בשל שינויים שמבקשים בחברת חשמל כך שמדובר בכח עליון שאינו תלוי בהם), וכרגע הם הסבירו לנו שנוכל להתנהל בעוד כמה שנים מול ביהמש, או לשבת להסדר כלשהו. הם הודיעו לנו על כניסה לדירות באוקטובר. הבאנו חברת בדק שמצאה לא מעט ליקויים. שלחנו את המסמך לעוד, לקבלן וליזמים. לא נעשה עם זה כלום. תוך כמה זמן הם אמורים לתקן את הלקויים? הדבר הבהול ביותר הוא שהנישה למכונת הכביסה צרה מידיי. לאחר הורדת האריחים, וכרסום הקיר, עדיין אין סיכוי שמכונת כביסה תכנס. מהנדס הבדק המליץ לפרק את הקיר ולמצוא פתרון (מחיצת זכוכית מחוסמת). נדנדנו, התקשרנו לכל הגורמים וכלום לא נעשה. הם מנסים להגיע לטופס 4 כמה שיותר מהר, ואינם עושים דבר בדירות. מה שמדאיג אותנו הוא העניין שבחוזה התחייבנו להיכנס לדירה ברגע שנקבל טופס 4. כמו שזה נראה כעת מכונת הכביסה תשב לראווה מול דלת הכניסה, ללא יכולת להשתמש בה. כבר שנה אנחנו רודפים אחריהם בבקשה שיתקנו את הבעיה. האם ביכולתי לעשות משהו בעניין כדי לזרז את הטיפול? האם אינם מחוייבים שאכנס לגור בבית שראוי למגורי אדם ולא באתר בניה? מה עושים?

עו"ד שי אליאב

את מתארת מצב מאוד לא נעים. התשובה לכך היא בגוף ההסכם מול היזם. מה התחייבויותיו בענין, מה נחשב כמסירה של דירה גמורה ומה היכולת שלכם לדחות את קבלת הדירה בגין אי התאמה. עוד צריך לבדוק למשל האם חוק המכר (דירות) הוחל כלפיכם במסגרת ההסכם. אלו שאלות שעל עוה"ד המייצד שלכם לספק את התשובות מגוף ההסכם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי