מני

בדיקת סמים

אני בן 17 ורוצה להתחיל לעבוד. יש מקומות עבודה שיכולים לחייב אותי לעבור בדיקת סמים?

עו"ד רות גוברין

מני, למען ההגינות אקדים ואומר כי התמחותי היא לפי כותרת הפורום, היה כדאי שתפנה בשאלתך לעו"ד המתמחה בענייני עבודה, יחד עם זאת אתה מעלה שאלה שבה מתנגשים שני ערכים: הערך הראשון הוא זכות המעסיק לקניין שהוא במקרה זה מקום העבודה מול הערך השני של זכות האדם לפרטיות, במידה ויש קשר ישיר וחשוב בין תפקיד לבדיקה ניתן יהא לקיים אותה, הריכוך בא בסירוב המרואיין להיבדק, לסירוב, כמובן השלכות משלו, החוק בעניין ההתנגשות הזו משתנה ממדינה למדינה. ושוב, פנה בפורום לעו"ד המתמחה בדיני עבודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה