שאלה דחופה

בעלי חולה בסכיזופרניה-אבל מטופל בכדורים ומתפקד ממש כרגיל,יש לנו שני ילדים-בן שנה ותשעה ובן 4 חודשים.ילדים שאנו נותנים להם את כל הנשמה וכל האהבה.המצב הכלכלי שלנו לא טוב במיוחד וזה הקשר שלנו עם הרווחה לפני שבוע היה ביננו לחץ זוגי-ויכוח שיכול לקראת אצל כל בני זוג ובעלי היה צריך להיות אצל הרווחה והוא סיפר להם שיש ביננו שבגלל זה הוא לא רגוע וביקש עזרה ביעוץ זוגי.העו''ס סיכמה איתו שהיא תתקשר אלי לקבוע איתי פגישה וכך תוכל לעזור לנו.(יש לציין שהוא סיפר לה ששמענו שהרווחה מוציאה ילדים והיא אמרה לו שזה לו הכיוון בכלל וכו')אני מפחדת שבגלל שהוא אמר שהוא לחוץ מהמצב הזוגי ולא רגוע בגללו יקחו לנו את הילדים למרות שאין שום סיבה.יש לציין שהמצב ביננו נרגע.האם יש צידוק לפחד שלי לדעתך?אני לא רוצה קשר איתם הבית שלנו בית מלא שמחה ואהבה לילדים ויש לי פחד מהם.אשמח חהרגעה.

עו"ד רות גוברין

שלום לך, לפי תיאור פני הדברים אין לך ממה לחשוש, הוצאה מיידית של ילדים בצו חירום היא במצבים קיצוניים המסכנים את הילדים, הליך אחר של הוצאה הוא תהליך, יורשה לי: וויכוחים בין בני זוג הם טבעיים ואפילו במידה סבירה- בריאים, אך, מכיוון שבעלך מוכר לבריאות הנפש כסכיזופרן, הייתי מציעה לך להתכוונן לרמות כעס שלו ואיך הן באות לידי ביטוי, עדיף לטפל בזה בזמן וע"י הרופא שלו. ואיך זה קשור? התנהגות מסכנת עלולה להוביל להתערבות הרווחה, אבל, שוב, לעודדך, את שם, אישה משכמך ומעלה, חרוצה ומסורה, נראה כי גורמי הטיפול מודעים לכך. תהיו בריאים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה