ל

חשש מדיווח לרשויות הרווחה

ידוע על משפחה מזניחה כשהילדים סובלים מפיגור סביבתי, מחלות זיהומיות. הילדים לא אוכלים ארוחות אלא ממתקים. סובלים מכינים ובעיות נוספות. החשש מדיווח לרשויות הרווחה הוא שהילדים יילקחו מההורים. האם רשויות הרווחה מוציאות ילדים מביתם אחרי דיווח ראשון?

ל

אודה לתשובה בהקדם

עו"ד רות גוברין

ל היקרה החשש במקומו. הרעיון הוא כי עו"ס לחוק הנוער ירתמו לתהליך טיפולי בתוך הקהילה. רק במקרים קיצוניים יוציאו בצו חירום ילדים. פעמים מצטיידים העו"סים בחוות דעת המשכנעות את בית משפט לנוער. חשוב לציין כי תפקיד עו"ס לחוק הנוער לשמש זרועו הארוכה של בית משפט ולהיות אוביקטיבי, עד כמה שאפשר. פעמים רבות הדרך שאמורה להיות ישרה מתפתלת. מומלץ כי ברגע ההוצאה ימהרו ההורים למצוא עו"ד שילווה אותם.

ל

אז ממה שאני מבינה ברגע שמדווחים על ההורים הסיכוי שיוציאו את הילדים מהבית הוא גדול מאוד. ההורים קשיי יום ולא יכולים לממן עורך דין. מה הם יוכלו לעשות?

עו"ד רות גוברין

לפנות ללשכה לסיוע משפטי באזור מגורי המשפחה ולבקש שירות משפטי בעניין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה