דבורה פרלמן

פתיחת אגודה שיתופית

אנו אגודה שיתופית כבר יותר מ30 שנה. החבר האחרון נכנס לפני כ-15 שנה. נכון להיום אנו בודקים אפשרות לפתוח את האגודה מחדש כדי לקבל את כל התושבים החדשים בישוב בתוכה ולהתאגד תחת מטרייה אחת. שאלתי היא האם אפשרי מבחינה חוקית שבאגודה חקלטית שיתופית יהיו חברים בעלי כמות רכוש וזכויות שונים. למשל- בעלי נחלות ובעלי מגרשים קנים, בעלי אדמות חקלאיות וללא אדמות חקלאיות. תודה וחג שמח

עו"ד צבי סיגל

דבורה שלום, באופן עקרוני אין מניעה שלחברי אגודה חקלאית יהיו זכויות שונות בנכסים אותם הם מחזיקים באופן אישי. יחד עם זאת, נכסי האגודה החקלאית יהיו שייכים לכל חברי האגודה באופן שווה. ישנה אפשרות לסייג את העניין האחרון, אך הנושא דורש קבלת ייעוץ משפטי פרטני במשרדנו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים