שרית

העברת זכויות בנאמנות

התקבלתי להרחבה בישוב קהילתי ואף בחרתי מגרש. טרם נחתם הסכם חכירה עם המנהל. בהסכם ההצטרפות לישוב קיימת התחייבות שלא למכור את הנכס במשך 3 שנים. אני מעוניינת להעביר ללא תמורה את זכויותי בנכס למשפחה מסויימת אשר עברה את הליכי הקבלה לישוב, אך לא זכתה במגרש. שאלותי הן: האם ניתן להעביר את הזכות במגרש טרם החתימה מול המנהל? האם ניתן לבצע את העברת הזכויות בדרך של רכישה בנאמנות? תודה, שרית יוגב

עו"ד צבי סיגל

שרית שלום וברכה. ראשית מתנצל על השיהוי בתמן תשובתי, הנובע מחופשת הפסח... לגוף העניין: 1. ממה שאני מבין, את מעוניית לפרוש מפרוייקט הקליטה להרחבה, והשאלה שלך היא מה הפרוצדורה לכך. 2. הפרוצדודה תלויה במספר נעלמים, והם: האם דיווחו על ההסכמים שחתמת לרשויות המס ולממ"י. אם כן, אזי צריך לבצע ביטול עסקה מול שניהם. 3. אם עדיין לא דיווחו לאף אחד מהגורמים הללו, אזי יתכן כי את נמצאת בשלב הטרום חוזי מול האגודה הקולטת, כאשר המשמעות היא שאת יכולה לפרוש, בכפוף לתנאי הפרישה עליהם הסכמת כאשר בחרת במגרש, והמשפחה החילופית תכנס בנעליך. 3. מאחר ומהשאלה קשה להבין מהו המצב המשפטי בו את נתונה כעת, איני יכול לתת לך בשלב זה תשובה מפורטת יותר. בברכה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים