הילה

דיווח למיסוי מקרקעין על עסקה למכירת בית בקיבוץ

שלום אני מעוניינת לדעת כיצד מתבצע הדיווח למיסוי מקרקעין על מכירת בית בקיבוץ (שיוך פנימי בלבד - יש פרצלציה ) מחבר קיבוץ לחבר קיבוץ אחר . האם חלים הכללים הרגילים. כיצד מחושב השבח ? כיצד מחשבים את ערך הבית הנמכר?

עו"ד צבי סיגל

הילה שלום רב, המדובר בהעברת זכויות (יד שניה) מחבר קיבוץ אחד (שבדרך כלל פורש מחברות) לחבר קיבוץ חדש (שבדרך ככל נכנס לחברות). החבר החדש למעשה נכנס בנעלי החבר היוצא, ובין הייתר מחוייב על פי רב לחתום על מסמכי קליטה מול הקיבוץ. מאחר והמדובר על שיוך חוזי, היה ועסקת השיוך דווחה לרשויות המס, הרי שיש כמובן צורך לדווח גם על העברת הזכויות החדשה לרשויות המס. מרגע חתימת ההסכם בין מעביר הזכויות לבין הנעבר, מתייחסים לעסקה כאל עסקת מכר רגילה. השבח מחושב לפי שווי הנכס של החבר המעביר לבין המחיר אותו משלם החבר המקבל על עצמו את הזכויות. מס רכישה מחושב לפי שווי העסקה, ועפ"י מדרגות המס הרגילות. יחד עם זאת, ומאחר ויש במקרה של העברת זכויות הזאת גם את הקיבוץ, ישנם אלמנטים יחודיים בעסקה, הדורשים התייחסות ספציפית כדי לדאוג לזכויות המוכר ושל הקונה. על כן חשוב מאוד לבצע את העסקה באמצעות עו"ד הבקיא בעסקאות כאלה. בהצלחה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים