עופר

קבלת היתר בניה

שם תוכן הודעה: שלום רב. אנו זוג המתכנן לבנות ביתו בקיבוץ בצפון והתקבלנו כחברי הקיבוץ. בחלקה שברשותנו ישנו בית ישן שבכוונתנו להרוס ולבנות בית חדש. האם יש משמעות לאופן הצגת הדברים בשלב ההיתר והכנת הגרמושקה- כבנייה חדשה לעומת תוספת בנייה לבית הישן. איננו מתכוונים להשאיר זכר לבית הישן, בשל מצבו ובשל שינוי משמעותי בגודל הבית ובצורתו, אך תוהים מה המשמעות של הצגת הבניה- כבניה חדשה אל מול קבלת ההיתר מהמנהל. תודה

עופר

עו"ד סגל. תודה על תשובתך. האם אפשר להרחיב בכל זאת בנוגע לאופן הצגת הבניה? האם יש משמעות להצגת הבניה כתוספת בניה ולא כבניה חדשה? תודה

עו"ד צבי סיגל

עופר שלום, בגדול, במידה וקיים לבית אותו הנכם רוצים לשפץ היתר בניה, משמעות הדבר יכולה להיות, שבכפוף להיקף השיפוץ והבניה אותה הנכם מתכננים, יתכן שלא תדרשו לקבל את אישור רשות מקרקעי ישראל אלא רק של הועדה המקומית ותכנון ובניה באזור מגוריכם. לחילופין, היה ותדרשו לקבל אישור של רמ"י על הבניה, היא תהיה על תוספת בניה ולא על בניה חדשה. לכל האמור לעיל יש משמעות שכן כיום רמ"י מקשה מאוד על חתימה על היתרי בניה חדשים. הנושא כאמור מצריך בחינה פרטנית של המצב המשפטי והתכנוני הרלוונטי אליכם. בברכה, עו"ד צבי סיגל

עו"ד צבי סיגל

עופר שלום רב, במקרה שלכם, לדרך בה תוגש הבקשה לקבלת היתר בניה, עלולות להיות משמעויות אדירות!. עד כדי היכולת לקבל היתר בניה באופן מוחלט! תשלום כספים גבוהים ועוד. חשוב מאוד שתתייעצו עם אדריכל מהאזור בו הנכם גרים, הבקיא בנעשה בועדה המקומית הרלוונטית וכן עם עו"ד הבקיא בתחום של אגודות שיתופיות. בברכה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים