לאה

חומה בין שכנים

שלום ברשותי בית פרטי על מגרש של חצי דונם בהרחבה ביישוב. לפני שבנינו את הבית השכנים החליטו לעשות חומה שמפרידה בין הצדדים וביקשו שנשתתף בהוצאה ואנחנו סירבנו כיוון שלא היה לנו תקציב באותו הזמן וגם לא ממש רצינו חומה. אך השכנים החליטו על דעת עצמם וללא הסכמתנו לבנות חומה עד חצי המגרש וביקשו שבעתיד אנחנו נשלים אותה. לפני כשנה סיימנו את בניית הבית. הם ביקשו מספר פעמים מאז שנשלים את החומה אך כיוון שיש שכנות טובה, רמזתי להם שאני לא מעוניינת בחומה ומסתפקת גם בהפרדה מסוג אחר. עכשיו הם התקשרו אלי ודרשו להשלים את החומה לאלתר שכן אם לא, הם ישלימו אותה ויחייבו אותנו. השאלה היא האם אני מחוייבת לעשות חומה? מה עושים במקרה כזה שאחד מעוניין בחומה והשני לא? בנוסף אין לי תקציב עבור חומה שכן מדובר בסכום גבוה. האם זה חובה באמת?

עו"ד צבי סיגל

לאה שלום, עפ"י חוק המקרקעין, עלות ותחזוקת חומה שנבנית בין מגרשים, באופן של מחוברים בין המיצר, הנבנית בהסכמת הצדדים, תבנה ותתוחזק ע"י הצדדים בחלקים שווים. היה ומראש הודעתם לשכנים שאינכם מעוניינים לבנות את החומה במשותף עמם או בכלל לא, היה על השכנים שלכם לבנות את החומה בשטח שלהם בלבד ועל חשבונם. היה וכיום החומה בנויה גם על השטח שלכם, ללא הסכמתכם, יתכן שאין לשכנים שלכם עילה לדרוש מכם תשלום לצורך השלמת החומה. יחד עם זאת, יש בישובים קהילתיים תקנון בניה ספציפי ובו התייחסות לבניית חומות בין מגרשים וחשוב לבדוק מה כתוב בו לפני שמקבלים החלטות בעניין. בהצלחה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים