ראובן

היתר בנייה

איך אפשר להשיג היתר בנייה על שטח שאמור להיכלל בהרחבה של המושב? למי פונים? למינהל מקרקעי ישראל או למועצה?

אורית שופרא

ראובן שלום, היתר בנייה מקבלים לאחר שרוכשים מגרש, בוחרים אדריכל, ומכינים תוכניות לאחר שהתוכנית מוסכמת מכין האדריכל בקשה להיתר בנייה. את ההיתר יש להעביר דרך הישוב ודרך המנהל אך הועדה המקומית לתכנון ובנייה האחראית על האזור בו אתה בונה היא זו שנותנת את היתר הבנייה בסופו של דבר. זהו תהליך ארוך המצריך הרבה סבלנות.

עו"ד צבי סיגל

ראובן שלום וברכה, היתר בניה מבקשים תמיד מהודעה לתכנון ובניה באזור היישוב שלך. הודעה מפנה אותך להמציא לה "טופס טיולים" לצורך קבלת האישור, ושם יש לעיתים הפניה גם למינהל מקרקעי ישראל. בברכה, צבי סיגל, עו"ד

ריקי

מדוע צריך היתר בניה לסוכך פשוט מבד , על פי מיטב הבנתי אין צורך לקבל אישור מועדה אלא כל הענין הוא טופס החתום ע"י מהנדס מדוע הביורוקרטיה וההוצאות המיותרות ?

עו"ד צבי סיגל

ריקי שלום רב, אנא הפני את שאלתך לפורום תכנון ובניה. בברכה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים