יריב

ירושת נחלה

אני ואחי ירשנו נחלה לפני 4 שנים. נאמר לנו שמכיוון ששטח הנחלה לא מומש בהרחבת היישוב אנחנו לא זכאים לשטח. האם זה יכול להיות?? לא נשמע הגיוני. מה אנחנו צריכים לעשות עכשיו?

עו"ד צבי סיגל

יריב שלום וברכה, ניסוח השאלה לא כל כך ברור. אני מבין מן האמירה ש"שטח הנחלה לא מומש בהרחבת הישוב" כי לטענתכם לא ניתנה לנחלה שלכם זכות להמליץ על זכאי לקבלת מגרש בשכונת ההרחבה שנבנתה בישוב שלכם. במקרה כזה עליכם לברר ראשית מול מזכירות המושב או הנהלת האגודה מדוע לא ניתנה לנחלה שלכם זכות למגרש. יתכן שמספר המגרשים בהרחבה לא היה זהה למספר הנחלות בישוב ולכן לא כל הנחלות קבלו זכאות למגרש . במקרה כזה תהיו בעלי זכות ראשונים לקבלת מגרש בהרחבה עתידית נוספת שתיזום האגודה. אפשרות אחרת היא שעקב קביעת קריטריונים כאלה ואחרים ע"י האגודה לקבלת זכויות במגרש בהרחבה - לא ענתה הנחלה שלכם על הקריטריון הנדרש (למשל: קיומם של בנים בגירים במשפחה, וכד'). עליכם לברר באגודה אם נקבעו קריטריונים להעדפה בין הנחלות, ואם כן - מה הם, ומה ההצדקה לקביעתם. אוכל להשיב על השאלה בצורה יותר ברורה אם אקבל עוד פרטים מן השואלים. בברכה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים