לימור

רכישת בית בהרחבה

שלום,יש לי מספר שאלות אשמח לעזרה: מדובר בדירה שאנחנו רוצים לרכוש מאדם שבונה בהרחבה בקיבוץ בצפון,הבית עוד לא גמור ויהיה גמור רק בדצמבר 2012.אך את החוזה נחתום היום וניתן מקדמה של 30 אש"ח.השאלות הן: 1.איך אפשר להבטיח שהוא לא יברח עם הכסף? 2.לא נאמר לנו ע"י איש הקשר של הקיבוץ שהראה לנו את הבית שהוא מתווך,רק בסיום הפגישה עם המוכר.וכעת הוא דורש דמי תיווך,האם זה חוקי? 3.איפה בודקים שעבוד על נכס והאם זה עולה כסף? 4.איך אנחנו יכולים להיות בטוחים שהוא לא ימכור את הבית למישהו אחר?או למישהו שיציע סכום גדול יותר?

עו"ד צבי סיגל

לימור שלום וברכה, מקובל לומר שרכישת בית הנה העסקה הגדולה ביותר שיעשה אדם פרטי במהלך חיו, ועל כן, חשוב מאוד שלא לחסוך בשלב זה בהוצאות עבור ביצוע מלוא הבדיקות המקדימות בטרם חתימת הסכם הרכישה. אחת הבדיקות הנה הבדיקה המשפטית. שאלותיך במקום ואמורות להיות מופנות לעוה"ד אותו תמני ע"מ שיטפל בך ברכישת הבית. על כן, ולאור שאלותיך הטובות, אני ממליץ בחום לפנות לעו"ד המתמחה במקרקעין ובאגודות שיפותיות לצורך הליווי שלך בעסקה רכישה זו. בנוגע למתווך - עפ"י חוק המתווחים, על מתווך להחזיק ברשיון תיווך בתוקף, לומר לך מראש כי הוא מתווך, ולהחתים אותך על הסכם תיווך. היה ואחד מהדרישות הנ"ל אינו מתקיים, אינך חייבת בתשלום כלשהו לאותו אדם שטוען כעת כי הוא המתווך בעסקה זו. משרדנו הינו משרד המתמחה במקרקעין ובישובים קהילתיים ועל כן נשמח לעמוד לרשותך בעניין זה. בברכה, צבי סיגל, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים