יגאל

זכויות של בן ממשיך

שלום לך, רציתי לדעת מה יכולות להיות הזכויות של בן ממשיך שמתגורר בנחלה במסגרת של הרחבת מושב? תודה

עו"ד צבי סיגל

יגאל שלום וברכה, השאלה שלך כללית מדיי ובשל כך לא ניתן לתת תשובה קונקרטית. באופן כללי הזכות להמליץ לממ"י מי יהיו המשתכנים בהרחבה נתונה למושב (לאגודה). ככלל, ברוב האגודות מוסכם כי לכל נחלה תהיה זכות להמליץ על משתכן אחד מטעמה למגרש אחד בהרחבה.זכות זו נתונה לבעל הנחלה. הבן הממשיך אינו בעל הנחלה, אלא הוא אמור לקבל את הזכויות בנחלה לאחר פטירת הוריו, ועד אז אין לו זכויות קנייניות בנחלה. לכן, הזכויות "בהרחבה" הן לבעל הנחלה בלבד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים