אלי

יזם רווק שמעוניין להתקבל למושב

שלום רב אני מעוניין להקלט ביישוב חקלאי, למטרת מגורים ועבודה בתחום. חלום חיי הוא חיים במושב. כמו כן, אני מעוניין להקים מיזם חקלאי-אקולוגי ייחודי. מזה כחצי שנה אני מחפש את היישוב המתאים, ובכל הרשויות שפניתי אליהם נתקלתי בסירוב מוחלט - אף יישוב חקלאי לא מוכן לקלוט רווק בן 30 כחבר עצמאי. הטענה היא שהמינהל לעולם לא יאשר זאת ולכן אין טעם להתחיל בהליך הקליטה. ומה בדיוק אמור לעשות תושב ישראל, יהודי ואחרי שירות צבאי, שרוצה להתפרנס בכבוד מעבודת אדמה, וכל חטאו הוא שבמקום למצוא לעצמו כלה היה שקוע בעבודה ובלימודים אקדמיים? ((: האם יש דרך משפטית להתגבר או לעקוף את המגבלה ההזויה הזאת? אופציית שכירות של שטח לא רלבנטית מכל מיני סיבות.

עו"ד צבי סיגל

אלי שלום רב, המצב שלך מוכר ומובן. יש כיום הנחיות מינהל מקרקעי ישראל המגבילות את ועדות הקבלה של ישובים, תלוי באזור גיאוגרפי ובגודל היישוב, באופן שאין לועדות אלה היכולת לדחות מועמדים אלא במקרים מיוחדים מאוד. מבחינת החתימה של מינהל מקרקעי ישראל, איני רואה סיבה מדוע שממ"י לא יאשר לך לחתום על הסכם חכירה בגלל שאתה רווק. על כן, ראשית, בחר לך יישוב קונקרטי שבו תרצה לרכוש בית, ואז תבדוק באמצעות עורך דין המתמחה באגודות שיתופיות האם יישוב זה נכלל במצבת הישובים בהם ועדת הקבלה מוגבלת מבחינת דחיית מועמדים. בהצלחה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים