יותם

הורה יחיד יחידני בעידן הפונדקאות עפי מה שמוצע בחוק הבא?

לגבי אישה אין בעיה כי יש תרומת זרע. אולם לגבר יחידני מאיפה יביאו תרומת ביצית? יש בארץ בנק ביציות קיים וזמין לתרומות? אם כן מה מעמדו של הילד מתרומת ביצית? אם האם אינה יהודיה למשל? אז הוא עובר גיור? השאלה הכוללת האם יתאפשר לגבר יחידני לקבל ביצית מתורמת אנונימית ושירותי פונדקאות על פי החוק החדש כשרות סגור וכולל? זה יקרה בקרוב ? מה לוח הזמנים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד סיגל רוסק-גיסין

כן החוק החדש המוצע באם הוא יעבור יאפשר לגבר יחידני לעשות פונדקאות בישראל יחד עם תרומת ביצית . כרגע אין בארץ תורמות זמינות לביציות אולם הרופאים מביאים את תרומת הביצית מאוקריאנה וכדומה. התינוק לא צריך לעבור גיור גם אם מדובר בתורמת לא יהודייה. התקווה הינה כי השרה יעל גרמן תקדם את התזכיר חוק במהירות ואולי יש תקווה כי עד סוף שנת 2014 החוק החדש יעבור. בהצלחה