גיא

מה קורה עם חוק הפונדקאות? פרסמו שזה נתקע בגלל אורי אריאל זה נכון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

מאז הדיון בועדת השרים לענייני חקיקה בהצעת התיקון לחוק הפונדקאות, הוגש ערעור ע״י השר אורי אריאל מהבית היהודי אשר הסביר כי הממשלה צריכה לדון בדרך שבה צריכה להראות משפחה בישראל. הגשת הערעור אכן עשויה לקבור את התיקון לחוק אולם טרם פורסם מה יעלה בעתיד התיקון לחוק.

גיא

אין דרך משפטית ללחוץ על המערכת הממשלתית? למשל להגיש בקשה על בסיס שיויון בין המינים להולדה! וכמו שיש תרומת זרע חאישה לבקש לאשר תרומת ביצית ויחד איתה פנדקאות ליחיד גבר! וזאת במסגרת ההכרה בשוויון הזכות להולדה. כלומר להלחיץ את הממשלה שתעדיף לחוקק חוק בעצמה מאשר להיות נכפה עליה מבית המשפט! לשבת לחכות למה? חייבים לקחת גבר יחידני שיגיש בקשה כזו לבית המשפט! כמו שמעתי שגבר יחידני הגיש בקשה לחברת ביטוח רפואית לקבל פונדקאות במסגרתהקשיים להכנס להריון! שלו כבעל פוליסה ודרישתו לקבל פונדקאות במסגרת תנאי הבטוח כמו שאישה מקבלת מימון פונדקאות במסגרת הבטוח עצמו במידה והיא אינה יכולה להכנס להריון! על בסיס שויון בין המינים! לסיום אני חושב שמי שקידם את החוק שהכותרת פונדקאות להומואים גרם נזק נורא לחוק וקומם את הדתיים! כאשר החוק הוא בכלל חוק דוויון הזדצמניות להפוך להיות הורה!! בלי קשר למגדר והעדפה מינית! והזכות הזו ליחדני היא הערך העליון! רצו יחסי צבור קיבלו עכוב! אסור להמתין כי חוסר השוויון הוא מהותי ויעמוד במבחן בית המשפט!