שולי

הפריה

האם החוק מאפשר לבצע הפריה באם פונדקאית בארץ מביצית של אישה וזרע של גבר ששניהם לא של ההורים אלא תרומות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

החוק בארץ מחייב כי הפריית העובר תעשה מזרעו של האב המיועד. לגבי הביצית - אין מניעה לקבל תרומה. לכן לא ניתן יהיה לעבור הליך פונדקאות בישראל מתרומת ביצית וזרע. בהצלחה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

החוק בארץ מחייב שהזרע תמיד יהיה של האב המיועד. אין אפשרות לעבור הליך פונדקאות בישראל שלא מזרע הבעל. בהצעה לתיקון החוק (שלא עבר) דובר על זרע או ביצית מההורים המיועדים - אולם כאמור, התיקון לחוק לא עבר.