שלי

בריאות העובר

שלום, רציתי לברר את הנושא בעקבות סיפור בייבי גאמי שהתרחש בתאילנד. במידה ומתגלה פגם בריאותי בעובר, נניח וחלילה ידוע כי יש לו תסמונת דאון. מה הזכויות שקיימות להורים המיודעים? במידה והאם הפונדקאית מסרבת להפיל את העובר, היות שבחוק ראיתי שאין התייחסות למקרה הזה. מתוך הנחה שבהריון רגיל, יש לאם ההרה זכות להחליט האם להביא לעולם את הילד. פה אני מניחה שאין להם את הזכות על גופה של הפונדאית. אם כך, מה קורה במצב שההורים המיועדים מסרבים לגדל את התינוק? אשמח לדעת אם זה מוסדר איפה שהוא. תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

האם את שואלת לגבי המצב החוקי במקרה כזה בארץ? בישראל אכן ההורים המיועדים אינם יכולים לחייב פונדקאית להפסיק הריון אולם בחוזה הנחתם בין זוג ההורים לפונדקאית נהוג להתייחס לסוגיה, ולקבוע פיצוי מוסכם (גבוה מאוד) במקרה בו יש מום בעובר והפונדקאית מסרבת להפסיק את ההיריון.