שירה

מידע על סכום מזונות

אני ובעלי פרודים כבר מס' חודשים וכנראה נתגרש. יש לנו ילדים קטנים בני 4, 6 ו-8. איך אדע כמה מזונות אני אמורה לקבל?

שלומי באשי, עו"ד

שלום שירה, השאלה מאוד כללית ומבלי לדעת ולקבל עוד נתונים, בעיקר כלכליים, לא אוכל לייעץ נכונה. הנתונים הדרושים הם נתוני ההשתכרות של בני הזוג, הוצאות קשיחות עבור הילדים כגון גן או צהרון וכן עלויות נוספות עבורם כגון חוגים, שיעורים פרטיים וכיוב. כמו כן מרכיב עלות הדיור שלכם הינו רכיב משמעותי בפסיקת המזונות (משכנתא, שכירות?). בעקרון ניתן לאמר כי בערכים מינימליים ניתן לצפות למחצית הוצאות חינוך, מחצית הוצאות הדיור (מדור) וכן סך של כ 1,150 ש"ח לכל ילד עבור צרכיו ההכרחיים. יש להביא בחשבון שסכומי המזונות משתנים מתיק לתיק וממשפחה למשפחה וכל דבר הוא לגופו של עניין.