מנהלי הפורום

שלומי באשי - משרד עורכי דין
עו"ד שלומי באשי הינו בעל ניסיון של למעלה מ 20 שנים בתחום דיני המשפחה הכולל הופעות בבתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים והוא מכהן זו השנה השביעית ברציפות כיו"ר הועדה לענייני משפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז. עו"ד באשי עורך השתלמויות מקצועיות והרצאות בתחום דיני המשפחה לציבור עורכי הדין ומרכז את תחום דיני המשפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז עבור ציבור עורכי הדין.
שלילת אבהות בגלל אלימות. זוג לא נשוי
שלום, יש לי ילדה בת שנה וחצי שגרה איתי. בן זוגי התנהג בצורה אלימה כלפי ולכן אנו גרים בנפרד כבר קרוב לשנה. בזמן הזה הבן זוג מגיע לביכורים ומבלה עם הילדה. מזונות הוא לא משלם כי אין לו כסף.. נושא המזונות לא הוסדר עדיין כי אני עד עכשיו חשבתי שאולי המצב ישתפר .. אך המצב החמיר מאוד בינינו, וכבר הגשתי תלונה במשטרה. השאלה שלי אם יש דרך שבית המשפט יראה שהבן זוג אלים ולא מגיע לו לראות את הילדה בכלל. אני מוכנה לוותר על המזונות לטובת העניין. מאוד פוחדת שהילדה תסבול מהאלימות שלו אם לא עכשיו אז בעתיד (כי עכשיו היא קטנה)... מה עלי לעשות? לאן לפנות? מיותר לציין שהילדה חווה את הריבים בינינו בכל פעם שהוא בא לביקור. איך אפשר להגן על הילדה במצב כזה? אנא עזרו לי

שלום אלה, לא ניתן לשלול אבהות מסיבה זו. ככל ואתה רוצה שהחיים ישתפרו - הדבר שאני מציע לך הוא לפנות לבית המפשט בתביעה בעניין קטין ולבקש כי הרווחה ייכנסו לתמונה ויתנו המלצות. ייתכן כי תיאום הורי הוא הדבר הנכון כאן ובשלב יותר מאורח ככל ויחשבו לנכון - אף מסוגלות הורית. אם יחשבו כי מדובר בהתנהגות קשה ביותר מצד אחד ההורים - אזי יכול ויורו כי ביקורים יהיו במסגרת לשכת הקשר ברווחה.