רמי

הפסקת תשלום מזונות

שלום רב לבני ימלאו שמונה עשרה שנים בעוד מספר ימים. הייתי מעוניין לברר האם אני אוטומטית מפסיק לשלם מזונות או שיש תהליך מסוים שיש לבצעו? כמו כן האם יכולה גרושתי לחייב אותי לשלם מזונות עד גיל 21? למרות שאין לכך הסכם קודם?

עו"ד שלומי באשי

שלום רמי, מבחינה חוקית וכל עוד אין החלטה שיפוטית שאומרת אחרת, חובת תשלום המזונות נפסקת אוטומטית בהגיע הילד לגיל בגרות. המקובל ברוב הפסיקות הוא כי התשלום יהיה עד הגיעו של הילד לגיל 18 או סיום הלימודים התיכוניים לפי המאוחר מבין שני התאריכים וכן ממועד זה ובמשך שירותו הצבאי הסדיר חיוב המזונות יעמוד על שליש מהתשלום המא האחרון ששולם. במקרה שלך אין כל החלטה שאומרת זאת ולכן אתה זכאי להפסיק לשלם בהגיע הילד לגיל 18. אימו של הילד לא תוכל לתבוע אותך אלא רק הילד באופן עצמאי. אם הוא יגיש תביעה סיכוייו טובים לקבל את שליש המזונות לתקופה כפי שפירטתי לעיל.