DANA

מזונות אשה

האם עד הגט בעלי חייב לשלם לי מזונות כל חודש? באיזה סכום מדובר?

טוען רבני אביחיל צדוק

עד הגט בעקרון יש חיוב על הבעל במזונות להוציא במקרים הבאים האשה לא גרה עם הבעל באשמתה. אם האשה מורדת או בגדה. אם האשה משתכרת מעבודתה מספיק לצרכיה. צרכיה של האשה נמדדים ע''פ רמת החיים שהיתה רגילה לה כשהייתה עם בעלה ועל פי זה יפסקו את רמת המזונות. יש חיוב מזונות במקרה נוסף אם הבעל מעגן את האשה ולא מגרשה ואלו נקראים מזונות מעוכבת ודינם שונה.

עו"ד שלומי באשי

שלום דנה, אם קיים פסק דין למזונות אז יש לנהוג לפי האמור בו. עקרונית בעל חייב במזונות אשתו ומכאן ניתן להבין כי ממועד הגט לא חלה חובת מזונות. אם לא קיים פסק דין למזונות אז החובה היא רק מושגית ולא מעשית.