רואי

כמה אני אמור לשלם מזונות

אני משתכר 10000 נטו, היא משתכרת 8500 נטו גרים בשכירות ומשלמים 4000 בחודש יש לנו 2 ילדים , 3 ו 8 אין הוצאות גנים ובית ספר (חינוך חובה) כמה לדעתך אני אמור לשלם בצורה הוגנת תודה

עו"ד שלומי באשי

שלום רוא, בכפוף לכך שכל הרכב שיפוטי ודעתו הוא, הרי שמזונונות מקובלים והוגנים בנסיבות העניין ייחשבו 1,300 ש"ח לכל ילד בצירוץ מחצית מהוצאות החינוך המלאות לרבות חוגים ושיעורים םפרטיים + סך של 800 ש"ח בעבור מדורו.

רואי

תודה. ועוד שאלה, האם אני אמור להיות מזוכה טיפה במס הכנסה בעבור היותי גרוש ואם כן כמה

עו"ד שלומי באשיעו

התשובה היא כן. סעיף 40 ב 2 לפקודת מס הכנסה קובע שגרוש שמשלם מזונות לילדיו על פי הסכם או החלטה שיפוטית זכאי לנקודת.זיכוי אחת עד הגיע ילדיו לגיל בגרות