רן

גירושים מזונות

שלום אני ואישתי החלטנו לתגרש יש לי ילד בן 3 נכה 100 שסובל מי PDD והוא מקבל כ 2400 ביטוח לאומי ועוד 600 עזרה בשכר דירה ולפי הנבתי אחרי שניתגרש היא תקבל כה 1200 בשכר דירה . אני סטודנט ולא מרוויח כימעט כלום בערך כה 12000 בשנה והווצאות שלי פי 3 כמה מזונות אני אמור לשלם לה בערך כי הבנתי חלקית שמזונות מקוזזים מהביטח לאומי או דבר כזה .

עו"ד שלומי באשי

שלום רן, הילד שלך מוגדר כילד בעל צרכים מיוחדים וראשית עליי לאמר לך כי חובת המזונות שלך כלפיו לא מסתיימת בגיל 18 אלא ממשיכה ותמשיך לאורך כל חייו בשינויים המחוייבים. במצב הנתונים העכשווי שאתה מציג (אשר אני מניח לא יהי לעד שכן לאחר הלימודים אתה תעבוד ותשתכר) אני מניח שאתה תחוייב בסכום עבור מזונות ילדך תוך שביהמ|"ש יביא בחשבון את הכספים המשולמים לו ע"י המוסד לביטוח לאומי. צריך להבין כי הכספים שמשולמים ע"י הביטוח הלאומי הם ברוב המקרים עבור צרכים מיטוחדים שהילד צריך מעבר למעגל הצרכים ההכרחיים שלו אותם יהיה עליך להשלים כאביו. במידה ולא תוכל לעשות כן תוכל האישה להגיש תביעה כנגד סבו וסבתו של הילד להשלמת צרכיו.

רן

אתה יכול לשאר כמה מזונות אני ישלם

עו"ד שלומי באשי

קשה מאוד לשער במצב שכזה המצב מורכב ואני חושב שעליך לפנות לקבל ייעוץ