אילנה

מזונות אשה

אני ובעלי בהליכי גירושין. קבלתי עצה "למשוך" את ההליכים כדי שישלם לי בינתיים מזונות. האם זו עצה חכמה?

עו"ד שלומי באשי

שלום אילנה, לא הבנתי את שאלתך נקטתבהלכים כי כנראה או לא שילם לך מזונות והיום לאחר ההליכים הוא מבקש כן לשלם ? על פניו לא נראה לי נכון להפסיק הלכיים אלא בהסכם שיסדיר את הנתון במחלוקת.

טוען רבני אביחיל צדוק

לענ''ד כוונתך שקיבלת עצה לבקש שלום בית ולכן לקבל מזונות. אם בעלך יוכיח שפניך לגירושין ומשיכת בקשת הגירושין [אם בקשת] היא לצורך המזונות כנראה לא תקבלי מזונות ותאשמי בחוסר תום לב בבקשתך. בנוסף לכך מזונות אשה ניתנים כשאין לה הכנסה אחרת. לכן אם את עובדת ומשתכרת מספיק לפרנסתך לא תקבלי מזונות מהבעל בכל מקרה.

טוען רבני אביחיל צדוק

לענ''ד כוונתך שקיבלת עצה לבקש שלום בית ולכן לקבל מזונות. אם בעלך יוכיח שפניך לגירושין ומשיכת בקשת הגירושין [אם בקשת] היא לצורך המזונות כנראה לא תקבלי מזונות ותאשמי בחוסר תום לב בבקשתך. בנוסף לכך מזונות אשה ניתנים כשאין לה הכנסה אחרת. לכן אם את עובדת ומשתכרת מספיק לפרנסתך לא תקבלי מזונות מהבעל בכל מקרה.