מירב

חיוב מזונות של אב לא ישראלי

שלום, אני גרושה מבחור אנגלי שאינו מתגורר בישראל כרגע אך בזמן שהותו בישראל, עקב הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ, הושג הסכם לתשלום מזונות לביתנו המשותפת. לאחר החתימה התאפשרה עזיבתו את הארץ. אציין כי הגירושים נערכו ונחתמו בבית משפט באנגליה עם הסכם משמורת אך ללא הסכם מזונות. ההסכם היחיד שיש הוא זה שנחתם בישראל. במשך שנה עמד האב בהסכם ושילם את דמי המזונות. היום הודיע לי האב כי אין בכוונתו להמשיך בתשלום המזונות וכי עורכי הדין באנגליה הסבירו לו שההסכם לא חוקי מכיוון שכביכול נחתם תחת לחץ עקב צו העיכוב. חשוב לציין כי בהסכם כתוב במפורש כי הוא תקף גם אם האב מתגורר מחוץ לישראל והוא חייב לשלם מזונות. לכל אורך הדרך הגרוש טען כי לפי הנאמר לו אין הוא חייב כלל וכלל לשלם לי מזונות מאחר והוא אישר לי לצאת מאנגליה עם הילדה ואנו גרים בארצות נפרדות. ברצוני לדעת האם נכון הדבר שאינו חייב במזונות והאם ההסכם שנחתם בארץ תקף באנגליה ויש דרך לחייב אותו לשלם. כמו כן ברצוני לדעת האם ניתן להגיש תביעת מזונות באנגליה למרות שהילדה ואני אינן מתגוררות שם. אשמח לתשובתכם.

עו"ד שלומי באשי

שלום מירב, אני יוצא מנקודת הנחה שהסםכ בדבר המזונות אושר כאן וקיבל תוקף לש פסק דין. אם כך הדבר אזי באפשרותך לבצע הליך שנקרא אכיפת פסק חוץ ולשם כך יהא עלייך לקחת עו"ד מקומי אשר יבצע את הליך האכיפה באנגליה. פסק הדין ניתן לביצוע באנגליה בכפוף לביצוע הליך משפטי שם. אני בעבר ביצעתי הליך דומה בשיתוף עם עו"S מקומי וזה דוקא קרה יותר מהר מכפי שצפינו. אין תועלת בהגשת כתב תביעה באנגליה שכן מקום מגורייך (דומיסיל) נמצא בארץ ולבית המפשט כאן יש את הסמכות לדון כל כן לאור פסק הדין שכבר ניתן. מציע לך לקבל ייעוץ בעניין