אליהו

מזונות

שלום רב.פתחתי בשנה זו תביעת גירושין כרוכה בבית הדין הרבני במקביל האשה פתחה תביעת מזונות בבית המשפט לענייני משפחה מאחר והיה לנו חובות משותפים שעמדו על סך שישים אלף שקלים ניהלנו משא ומתן בינינו שבסופו הגענו להסכמה שאני יוציא אותה מהחובות והיא תמחק ותסגור את תביעתה בבית המשפט.נעשה עד כה בעינינו דיון אחד בבית הדין הרבני שבו נתנו לאשה פרק זמן של שבוע להחליט אם היא משאירה את דיון המזונות בבית הדין או מושכת לבית המשפט ובכן לאחר הסכמתנו המשותפת דיון המזונות הוקנה לבית הדין בעוד תביעתה בבית המשפט נמחקה ונסגרה.בחלוף הזמן ראיתי לנכון לנסות להגיע לשלום בית וביקשתי מבית הדין הרבני לסגור ולמחוק את כל תביעותי.בית הדין נענה לבקשתי לאחר הסכמתה של האשה לאחר מספר ימים האשה פנתה בעזרת עו"ד שמונתה לה מהסיוע המשפטי ופתחה תביעת גירושין בבית הדין ותביעת מזונות ומשמורת בבית המשפט לענייני משפחה הדיון הראשוני יהיה בבית הדין האם ישנה אפשרות שבית הדין יענה לבקשתי למשוך את תביעת המזונות מאחר ובית הדין כבר התעסק בעינינו אוסיף ואציין שליפני שנתיים חתמנו אני ואשתי על הסכם גירושין שקיבל אישור בית דין בעבר הסכם שכלל מזונות אומנם לבסוף לא התגרשנו ואותו תיק מליפני שנתיים נסגר אף הוא אך אחת מטענותיה לקבל גט מוצדק מבית הדין כיום נסמך על אותו הסכם שנחתם בעבר האם לאחר כל כך הרבה פעמים שבית הדין התדיין איתנו אם בעבר היותר רחוק ואם בעבר הקרוב אפילו שכל אותם תיקים נסגרו ועוד לאחר טענת האשה מבית הדין לכבד הסכם מליפני שנתיים האם כל זה מספיק למשוך את התביעה מבית המשפט לבית הדין או שתביעתה החדשה ומעט המעורבבת לכבד הסכם ישן גם של מזונות מספיק לה שזה ישאר בבית המשפט?

עו"ד שלומי באשי

שלום אליהו, שאלץך היא למעשה שאלת הסמכות. עקרונית באם התביעות נמחקו אזי מתחיל הסיפור מחדש ולכן אם היא הגישה את תביעתה בבית המשפט לענייני משפחה קודם לך, היא יכולה לטעון ובהצלחה כי הסמכות תהא לבית המשפט. באם התקיימו דיונים בנושא המזונות אזי תוכל לטעון לכך בטענת ההגנה שלךל כנגד חוסר הסמכותץ לא מעבר לכך