צבי

מדור כשלאישה נכס משלה

שלום רב, ידוע לי כי ע"פ חוק כאשר לאישה נכס משלה הנקי ממשכנתא, היא אינה זכאית למדור אלא רק על החלק היחסי של ההוצאות(חשמל מים ארנונה וכו) השאלה היא מה קורה במצב בו מחליטה האישה לא לגור בנכס הנ"ל אלא להשכירו ובדמי השכירות לשכור נכס אחר? ההיגיון אומר שהוא הדין גם במקרה זה, אחרת יש כאן פרצה לניצול בו האישה משכירה את הנכס ובנוסף גם מקבלת מדור מהאב. תודה מראש..

שלומי באשי, עו"ד

שלום צבי, אכן ההגיון שלך נכון. בית המשפט יביא בחשבון את הכנסתה מדמי השכירות. יש חהבדיל האם המעבר נעשה תוך כדי התביעה לצרכי הגדלת המדור או שכך היה קודם לכן.