לילך

מזונות+הפרשים

שלום, עד לפני 3 חודשים קיבלתי מזונות דרך ביטוח לאומי כיום אני מקבלת דמי שיקום האם אוכל לקבל את המזנות דרך הוצל"פ? והאם אוכל לדרוש את ההפרשים במשך 15 שנה שלא ידעתי בכלל שזה אפשרי? אשמח לתשובה תודה רבה...

עו"ד שלומי באשי

שלום לילך, על מנת לקבל את דמי המזונות ישירות מהחייב עלייך לקבל אישור מביטוח לאומי כי הפסקת לקבל את המזונות השוטפים דרכו. לגבי הפרשי עבר - גם כאן את זכאית לקבל מהביטוח לאומי אישור על גביית הפרשים ועם אישור זה את יכולה לגשת להוצאה לפועל ולפתוח תיק בגובה החוב. ייתכן ןתישאלי שאלה לבי השיהוי שהיה לך בתביעת ההפרשים אולם כאשר מדובר על הפרשים מהתשלום של ביטוח לאומי, את תוכלי לתבוע גם אחרונית.

לילך

קצת לא ברור לי.. השאלה שלי הייתה שכיום אני מקבלת דמי שיקום עד לפני 3 חודשים הייתי מקבלת את המזונות דרך ביטוח לאומי לא דרך הגרוש האם אני יכולה לקבל גם את קצבת דמי השיקום מביטוח לאומי וגם לקבל את המזונות כי ביטוח לאומי לא נותן שתי קצבאות ואת המזונות לקבל מהוצאה לפועל?

שלומי באשי, עו"ד

התשובה היא כן. לדעתי ביטוח לאומי ימשיך לשלם את המזונות. אם יסרב אז תהיי חייבת לקבל אישור כי הופסק לך תשלום המזונות על מנת לגבות ישירות מהגרוש