דודו

פירוק שיתוף

שלום, יצאתי מהבית לפני כמה חודשים ואישתי רוצה לתבוע אותי למשפט בבימ"ש לענייני משפחה. אני רוצה לתבוע פירוק שיתוף. היא מתנגדת היות והיא גרה בבית עם 3 ילדינו. האם היא יכולה למנוע את פירוק השיתוף? האם ביכולתה לעקב זאת? האם היא יכולה למשל למנוע כניסת שמאי לביתינו (אני בינתיים ישן במלון)? כמה זמן היא יכולה לעקב זאת? תודה

עו"ד שלומי באשי

שלום דודו, אתה יכול להגיש תביעה לפירוק שיתוף ללא כל בעיה. בעקרון הדיעה הרווחת היא שאין הגנה בתביעה לפירוק שיתוף במקרקעין וכי כל שותף זכאי לתבוע את חלקו בכל עת. במקרה של בני זוג קיימת הגנה לפי סעיף 40א לחוק המקרקעין שקובע כי ביהמ"ש יורה על פירוק השיתוף רק לאחר שנוכח לדעת כי לילדים יש סידור חלופי הולם למדורם. ככל שתגי יותר מהר את התביעה כך יחל התהליך לפירוק השיתוף.