משה

מזונות אחרי 18

אני חותם הסכם גירושין עם אשתי. יש לנו 3 ילדים. האם אני יכול לדרוש שהכסף יעבור ישירות אליהם אחרי גיל 18? האם האם יכולה לסרב בבימ"ש ולדרוש שיעבור אליה? כמו כן, האם אשלם שליש מהסכום עד גיל 21 גם לבנים וגם לבנות, או לבנות עד 20 ולבנים עד 21? משה

עו"ד שלומי באשי

שלום משה, אם אנחנו עוסקים בהסכם גירושין אז תשובתי חייבת להיות כי כל מה שצסכימו בינכם לעניין זה יהיה מקובל - אם תסכים לשלם עד גיל 21 לבנות אז אין בעיה. המצב המשפטי הוא - שמזונות פוחתים לשליש לתקופת השירות הצבאי הסדיר שזה שלוש שנים לבן ושנתיים לבת וכך אנו כותבים בהסכם. לגיב תשלום ישיר אליהם - כן אתה יכול לעמוד על כך אולם בהנחה שהבן סמוך על שולחנה של האם (לדוגמא נמצא בצבא וחוזר כל יום או אפילו כל סופ"ש) הרי שביהמ"ש יטה לחייב תשלום דרך האם.