רונית

גיל 15

שלום, אנחנו מתגרשים ויש לנו בת אחת. היא עוד שנה בת 15. אני מרוויחה כ8000 ש"ח בחודש. הוא מרוויח יותר, לעיתים כפול. הבנתי שבהגיעה לגיל 15 אני אמורה לשאת בחצי מהתשלומים. האם זה נכון? האם במידה וייקח עוד חצי שנה עד לדיון בקביעת גובה המזונות, אז הם יהיו נמוכים מאשר יהיו אם נקבע אותם כשהיא בת 14? תודה רונית

עו"ד שלומי באשי

שלום רונית, חיוב האם בהשתתפות הוצאות הבת מגיל 15 אינו טאבו. בפועל מה שקורה הוא שביהמ"ש בוחן את יכולתה של האם להשתתף בחלק מצריכ הבת (צרכים שהם אינם צרכיםן הכרחיים - אלו חלים עדיין באופן אבסולוטי על האב) וקובע את מידת ההפחתה. תלוי מה גובה המזונות שייפסק - לעיתים כלל איןם הפחתה. המלצה - אתם שניכם צריכים להביא בחשבון שמדובר בתקופה של ארבע שנות תשלום מזונות ובהתחשב ברכוש ובזכויות - אין המדובר בסכום רציני לעומת לדוגמא לו הייתה הילדה בת שנתיים או שלוש. נראה לי מיותלר להגיע לביהמ"ש בגין מזונות ילדה בגיל זה והייתי מציע לכם לשקול פנייה משותפת לגישור על מנת לסיים את המחלוקת בינכם בהסכמה.