טליה

מזונות בגיר

שלום בתי בת ה-19 חיילת ויוצאת כל יום הבייתה אליי.אני המגדלת והמפרנסת. אבא של הילדה טוען כי שליש המזונות שהוא משלם אמור לעבור ישירות לידי הילדה.מה החוק לגבי זה? הרי אני עדיין מחזיקה את הילדה בביתי ומשלמת את כל הוצאות הבית

עו"ד שלומי באשי

שלום טליה, מכח מה הוא משלם מזונות ? הסכם ? פסק דין ? צריך לבדוק מה הוראות ההסכם. עקרונית אם הילדה סמוכה על שולחנך והמזונות נקבעו לפני הגיעו לגיל 18 אז סביר להניח שנקבע כי התשלום יהא אלייך. כך או אחרת המדובר בתקופה של שנה ואין טעם להיכנס להליכים משפטיים בעניין אלא להסתדר, גם אם הדבר אומר שהוא משלם ישירות לידיה והיא משתתפת איתך בחלקה בבית.