אורן

הריון

שלום, אני בן 19 וחצי, הכרתי אישה מבוגרת ממני (35 מסתבר בדיעבד) ולאחר כמה פגישות, היא הזמינה אותי אליה לדירה (ולמיטה...). כמובן, שלפתי קונדום (אני תמיד משתמש בקונדום). היא אמרה שהיא אלרגית ללטקס ושאי אפשר להשתמש בקונדום. אמרתי לה שאני חושש ממחלות ושאני בשום אופן לא רוצה להסתכן בהריון ושאני לא מוכן בלי קונדום. היא אמרה שגם היא לא רוצה ילדים לעולם, היא החליטה מזמן, ושגם אם הייתה נכנסת להריון הייתה עושה הפלה אבל אין שום סיכוי שתיכנס כי היא לוקחת גלולות כמו שעון. אז היא שלפה תוצאה שלילית של בדיקת איידס מלפני כמה ימים, והראתה לי את חפיסת הגלולות שבה היא משתמשת, כשכל החפיסה עד התאריך של אתמול ריקה. שכבנו פעם אחת בסוף השבוע לפני 3 שבועות וחזרתי לצבא ואז סגרתי 21, אז לא התראינו. אתמול היא התקשרה לספר לי שהיא בהריון ושאין לה שום כוונה לעשות הפלה ושכדאי שאני כבר אתרגל לרעיון שאני הולך להיות אבא, כי היא במילא תתבע ממני תשלומים כל חודש וגם תדרוש שאני אשמור על הילד חצי מהזמן, אז עדיף שכבר נגור ביחד כי אז היא לא תדרוש כלום. יצרתי קשר עם חבר שלה לשעבר דרך הפייסבוק והוא סיפר לי שהיא סיפרה לו שהיא כבר כמה זמן מנסה להכנס להריון ככה עם בחורים ומספרת להם את מה שסיפרה לי. הוא יסכים לספר את זה לכל מי צריך. אני לא יודע מה לעשות. אני לא רוצה לעבור לגור איתה, אני לא רוצה להיות אבא, יש לי עוד שנתיים בצבא, אין לי כסף לשלם לה ואני לא יודע מה לעשות. היא נשבעה לי. לא יכול להיות שככה זה עובד. מה אני יכול לעשות????

עו"ד שלומי באשי

שלום אורן, צר לי שכך הדברים התגלגלו עבורך. ראשית ברו שאתה לא חייב לעבור להתגורר עם אף אחת. שנית -פ אתה עוד לא אבא של הילד/ה עד שבית המשפט לא יקבע שאתה האב. על כן כרגע אין לך כל אחריות משפטית ו/או כל אחריות אחרת אז אתה יכול להירגע. באם הסיפור אותו היא מספרת הוא סיפור נכון אזי, לאחר הלידה היא תגיש תביעה לאבהות בבית המשפט ושם היא תבקש מבית המשפט להורות לך לעשות בדיקת רקמות. לפי הסיפור שמספר החבר שלה לשעבר נראה כי אתה לא תהיה הנתבע העיקרי. רק לאחר שהיא תבסס רקע עובדתי שיניח את הדעת כי קיים סיכוי שאתה הוא האב (הסבירות על בסיס מגע מיני אחד הוא לא טוב מבחינתה), ייתכן וביהN"ד יורה על עריכת בדיקת רקמות. באם יתברר כי אתה אכן האב אז יהיו לך את הזכויות והחובות שיש לאב במדינת ישראל. הדרך לשם עוד ארוכה ובכל מקרה במידה ותקבל תביעה לאבהות ממנה אני מייעץ לך לקחת ייעוץ משפטי מהרגע הראשון. עיצה נוספת - תדאג לקבל תצהיר מהחבר לשעבר אשר יאומת בפני עורך דין, כבר עתה. מקווה לשעזרתי ולכל שאלה אחרת אל תהסס לפנות