דוד

מזונות ילדים

שלום רב , אשתי נסעה לחו"ל עם הילדה שלנו לבקר את הוריה . כשהגיע לשם הודיע לי שאין בכוונתה לחזור ורצתה שאני אבוא לגור שם . אני לא הסכמתי ופתחתי נגדה הליכים משפטיים על בסיס אמנת האג . בינתיים היא התחילה להמציא שהיה אלימות במשפחה ועוד כל מיני דברים שאת רובם אני יכול להוכיח כלא נכון . לאחר כחודשיים שהיא נמצאת שמה אני פתחתי תביעה לגירושין בבית הדין . מה הסיכוי שלי לקבל את משמורת הילדה כשידוע שאי אפשר לסמוך עליה שהיא תשמור על הקשר ביני לבין הילדה אחרי שחזרה רק בגלל אמנת האג ? במידה והיא תקבל את המשמורת בחו"ל האם יהיה עליי לשלם מזונות ילדים ומזונות אישה למרות שאני עדיין סטודנט והשכר שלי הוא כ-3800 ש"ח בחודש ? האם היא יכולה גם לדרוש את סכום הכתובה בגלל שאני תבעתי לגירושין למרות שהיא הלכה מהבית ? תודה דוד

עו"ד שלומי באשי

שלום דויד, השאלות רבות ומעורבבות. אנסה למקד אותך מעט - ראשית אם היא חזרה לארץ אז הדיון יתנהל כאן. באם היא תרצה לעבור שוב היא תצטרך לפתוח בהליך הגירה כאן ולבקש את אישרו בית המשפט לעבור. בתיק שכזה יהיו חוות דעת של גורמים מקצועיים אשר יעמדו על הפגיעה שתהיה בקשר על הילדה אל מול טובתה בביצוע המעבר. לא בנקל נעתר בית המשפט לאפשר מעבר של אם וילדה לחו"ל באופו קבוע. במקרה שהדבר יקרה חובת המזונות תמשיך לחול אולם במידה מופחתת אשר תביא בחשבון את הניתוק שלך מול הילדה ואת המשאבים הכרוכים בראייתה. לגבי כתובה - היא יכולה לדרוש את הכתובה ובמקרה זה היא תצטרך להוכיח מדוע היא זכאית לה. יש צדק בדבריך שמעשה החטיפה אינו מהווה יתרון עבורה בנושא זה.