ריני

מזונות

שלום רב, אני רווקה + ילדה בת 5 חודשים בן זוגי לשעבר לא משלם ולא עוזר הייתי רוצה לדעת איך אני יכולה לתבוע ? או לקבל עזרה איך עושים ומה עושים אין לי מושג הבנתי מביטוח לאומי שאני צריכה להשיג פס"ד איך עושים את זה? מציינת שבן זוגי לשעבר הננו עובד זר מניגריה ואינני בטוחה שהוא תושב ישראל עדיין

עו"ד שלומי באשי

שלום ריני, האם הוא רשום כאביה של הילדה במשרד הפנים ? אם כן עלייך להגיש תביעה למזונות לבית המשפט לענייני משפחה שנמצא במקום מגורייך. הייתי מגיש גם בקשה לעיכוב יציאה מן הארץ כנגדו. רק לאחר שבית המשפט יפסוק את מזונות הקטינה, תוכלי לעתור לביטוח לאומי לקבל המגיע לך על פי נתונייך האישיים. אנא היעזרי בייעוץ משפטי ואל תעשדי זאת לבד.

ריני

לא הוא לא רשום מה אני עושה ?

עו"ד שלומי באשי

במקרה שכזה את תהיי חייבת להגיש כתב תביעה לאבהות על מנת שביהמ"ש יכיר בו כאב ורק אחר כך תשתכלל חובותו לזון את בנו. ללא פסק דין על אבהותו או הצהרתו על כך שהוא האב, לא תוכלי להתקדם בתביעת המזונות.

ריני

וכתב תביעה אוכל להגיש לבדי? או שאני חייבת עו"ד בשביל זה?

עו"ד שלומי באשי

להגיש לבד את בודאי יכולה. לדעתי זה לא מומלץ.