אביבה

תשלום מזונות מהפרוד

פרודים מזה חצי שנה. נשארתי לגור בדירה שכד 5000 שח כולל ועד. ילד בן 5 תשלום צהרון 900 שח. בעלי פנסיונר מקבל פנסיה יפה בנוסף עובד בעבודה נוספת. אין לי מושג כמה מרוויח בדיוק אני יכולה לשער מעל 17000 ברוטו. גם לי יש משכורת יפה. לדבריו לא חייב לשלם לי יותר מ2500. וגם לא חייב לקחת את הילד יותר מפעם בשבוע ורק כשיוכל. יש לציין שטרם גיבשנו הסכם. אך עד כה בחצי השנה לקח אותו פעמיים בשבוע וכל שבת שניה ושילם תשלומים של אינטרנט כבלים וטלפון ומזונות 3500 שח איזה סכום יפסק בבית משפט להערכתך? מאחר והוא לא מוכן לחתום על הסכם, הפך את עורו ולא רוצה לשלם ולראות את הילד? יש לציין שבעקבות כך עבודתי בסכנת פיטורין משום שאני לא ממלא את מכסת השעות הנדרשת בשל מחוייבותי להוציא את הילד בזמן מהגן.

שלומי באשי, עו"ד

שלום אביבה, אנא עקבי אחרי תשובותיי לגבי הסכומים שנפסקים. במקרה שלך העובדה שהוא שילם תקופה ארוכה סך של 3500 תהווה בהחלט נקודת פתיחה. כמו כן העובדה שהוא אינו אינו מוכן לראות את הילדים תעמוד לו לרועץ. סביר כי הסכום שייפסק יהא גבוה יותר מכפי שהוא מוכן לשלם.