מירי

מזונות לילדה בפנימיה

צהריים טובים, יש לי הסכם מזונות מבן זוגי בעבר, על תשלום מזונות של כ-1,050 ש"ח לחודש. הוא לא שילם שנים רבות, רק לסירוגין. בחודשים האחרונים הגשתי בקשה בהוצאה לפועל. הילדה נמצאת בפנימיה ואני משלמת עבורה כ-700 ש"ח לחודש. מה החוק אומר לגבי זה? האם הוא יכול להוריד על דעת עצמו את גובה המזונות לחצי? האם התשלום לפנימיה מתחלק בין שנינו? בנוסף, אמרו לי בלשכת ההוצאה לפועל שאני יכולה לתבוע אותו על כל השנים שלא שילם בעבר, זה נכון? תודה על התייחסותך. מירי

עו"ד שלומי באשי

שלום מירי, את יכולה לתבוע בגין העבר אם יש בידך הסכם שקיבל תוקף של פסק דין. אם לא אז גשי להראות את ההסכם לעורך דין המתמחה בתחום על מנת שיחווה דעתו על משקלו המשפטי. לגבי פנימיה - הנוהג הוא שכאשר ילד מתחנך בפנימיה ולן שם ומגיע רק בסופי שבוע, המזונות ירדו למחצית ועלות הפנימיה תשולם על ידי שני הצדדים.