RONA

מזונות בצו כינוס

כיצד ניתן לקבל מזונות כאשר הוצא נגד האב צו כינוס בבית המשפט המחוזי בשל חובות אחרים ובפסק הדין לא נכתב דבר על תשלום מזונות?

עו"ד שלומי באשי

שלום רונה, לא ציינת האם את מחזיקה בפסק דין למזונות ? אם כן אז פסק הדיןו ניתן לגבייה ללא כל קשר להליכי הכינוס והוא נחשב חוב בדין קדימה אשר בא לפני כולם. אעיר כי יש אפשרות בידי החייב להגיש במסגרת הליך הכיוס בקשה לקציבת תשלומי המזונות ולבית המשפט יש סמכות להורות על הקצבה פחותה יותר מפסק הדין. כמובן שטרם יינתן צו ההפחתה את תתבקשי לאמר את עמדתך. אם אין לך פסק דין - אז את יכולה להגיש תביעה למזונות כנגד החייב והיא תתנהל בבית המשט למשפחה לאור צו הכינוס ומזונות הקטינים ייפסקו בהתאם.