יובל

שאלה? נקבעו לי מזונות לפני פקידת סעד שהמליצה משמורת משותפת

ופרודתי עקרונית מוכנה למשמורת משותפת וגם היא רוצה בכך השאלה היא האם המזונות שנקבעו לפני קביעת פקיד סעד ניתן לשינוי כעת (25 אחוז או כמה) ? האם אני זכאי להפחתה מזונות והאם גם מדור יהיה פחות? ומה עוד? אם כן מה עושים במקרה הזה? תודה יובל

עו"ד שלומי באשי

שלום יובל, המשמורת המשותפת אמורה להיקבע בהחלטה שיפוטית. הדרל הנכונה צריכה להיות הסדר בינך ובין גרושתך אשר בו תתנו את הדעת גם לנושא המזונות. אם המשמעות של המשמורת המשותפת הינה גם זמן בפועל אז הדבר אמור להתשתקף במזונות.

יובל

גם הזמן בפועל הבנות אצלי ישנות מדובר בערך 10-12 לילות אז כמה צריך להיות בפועל פחות באחוזים וכמה פחות מדור? תודה יובל

עו"ד שלומי באשי

מה גובה המזונות? אין מטריצת אחוזים שאני יכול לתת לך זה גם לא מושרש בפסיקה. זה עניין של לבצע הפחתת מידתית באופן יחבי לתוספת הימים אצלך

יובל

מניסיון שלך כמה אתה מעריך בערך? נגיד שמדובר 10-12 לילות תודה יובל

עו"ד שלומי באשי

יובל, זה לא מדע מדוייק אני יכול לאמר לך בודאות כי ההפחתה היא לא ליניארית. המזונות לא גבוהים גם כך אז לעניות דעתי לא יהיה כל כך מהיכן להפחית

יובל

זה הנוהל המקובל במשמורת משותפת עבורי גם בגלל שהילדים יהיו אצלי זה כרוך בהוצאות ומשכורתי יחסית נמוכה. אבל הכי חשוב לי שלומם הילדים.