דני

מזונות מהעבר

האם מזונות שלא שולמו בעבר כאשר הילדים כבר בגרו ואין חיוב עבור מזונות שוטפים יהא לעולמים חוב מזונות ? האם אפשר להפוך את חוב העבר שלא שולם לחוב "רגיל" בהוצל"פ ? לתגובתך המהירה אודה

שלומי באשי, עו"ד

שלום דני, חוב מזונות הוא חוב מזונות וכזה יישאר. כאשר תיק ההוצאה לפועל ייפתח כתיק מזונות יהיו לו את כל ה"יתרונות" שיש לתיק הוצלפ מזונות. כפי שאמרתי בעבר כאן בפורום, הרי שאם המזונות לא נדרשו תקופה ארוכה, האישה תידרש להוכיח מדוע לא עשתה מאום כל התקופה. בהנחה שעשתה זאת החוב במהותו יהיה חוב מזונות על כל המשתמע מכך.