אב

מחוייב בתשלום מזונות ?

האם אבא שהילדים שלו לא רוצים לפגוש אותו ולא רוצים קשר איתו מחוייב עדיין לשלם מזונות?

שלומי באשי, עו"ד

התשובה היא כן ולא. כן כי זו חובתו המשפטית. לא - כי אים הוא יגשי בקשה לבית המשפט בעניין סרבנות קשר ובית המפשט ישתכנע כי הסירוב לקשר נובע מהילדים ולא מהאם או ממעשים שעשה האב, יש מצב שתינתן החלטה בעניין שאולי תקפיא את תשלום המזונות או תבטלם. זה מצב נדיר וקשה מאוד יהיה להוכיח זאת. בכל מקרה עליך להראות כי ניסית הכל, לרבותל פנייה לערכאות על מנת לחדש את הקשר