מושיקו

דמי מזונות הצדמה למדד

זוג שהתגרש ב-2007 , הגרוש משלם מזונות בזמן וללא כל בעיות. האישה הגישה היום פתאום לאחר 6 שנים תביעה לתשלום הפרשי מדד בגין דמי המזונות. לפי ההסכם היא צודקת אך הגרוש כנראה שכח ובתום לב לבצע זאת ומבצע זאת החל מהיום. האישה הגישה תביעה להוצל"פ. האם יש פס"ד או הנחייה לנושא/שאלה מדוע נזכרה רק היום? האם אין פה את עניין השיהוי בהגשת התביעה? מדוע לא פנתה עד היום בדרישה? מדוע ישר פנתה להוצל"פ? האם יש דרך לטפל בזה כי הגרוש אומנם עובד אך ללא יכולת החזר ממש. תודה

שלומי באשי, עו"ד

שלום מושיקו. לגרושתך יש פסק דין תקף אשר קובע הוראות תשלום. אם לא עמדת באלו היא זכאית לתבוע את קיום כל פסק הדין. לעובדה כי פנתה לאחר שש שנים תהיה משמעות אבל נמוכה שכן באם לא בוצע התשלום לא תוכל לצאת מזה. תוכל לבקש חלוקה לתשלומים