יוסי

שאלה

מה קורה עם האב נמצא במצב בראותי לא תקין לכן מתקשה למצוא עבודה מה ההשלכות לגבי המזונות?

עו"ד שלומי באשי

שלום יוסי, לא ברור אם אתה משלם מזונות כיום או עתיד להיתבע לתשלום מזונות בעתיד הקרוב ? אם קיים כבר פסק דין למזונות - הרי שיש לך את הזכות לעתור בתביעה להפחתת דמי המזונות. בתבעה שכזו אתה תצטרך להוכיח שינוי נסיבות מהותי אשר בעטיו יש להפחית את דמי המזונות. אינני יודע עד כמה מצבך הרפואי אינו תקין אבל אני מציע לך להתייעץ בעניין. בכל מקרה סכום המזונות ייקבע על פי יכולת השתכרות וכושר השתכרות ולאו דוקא השתכרות בפועל.