לארה

מזונות משמורת משותפת, לא יהודי

שלום רב, בן זוגי הגיש תביעה למשמורת משותפת על ילדיו מגרושתו (2 ילדים). הוא משלם מזונות באופן מסודר כל חודש (לא לפי הסכם חתום, כי הגרושה מעכבת עניינים והם עדיין לא פרודים רשמית) - אלא על סמך דוח הוצאות שפרודתו נתנה לו, ומתוכו חושב חלק הילדים. חובה לציין כי הדין היהודי אינו חל עליו - ולכן כפי שנאמר לנו, צרכי הילדים מתחלקים בין שניהם, ולא שהנטל נופל עליו באופן מוחלט. עכשיו היא נלחמת לקבל עוד מזונות (ויש לציין כי כל האמצעים אצלה כשרים כולל פגיעה בטובת הילדים, מניעה לראות את האב, ואיומים שונים). שאלתי היא, מה הסיכוי שבית משפט יגדיל את המזונות באופן משמעותי ? (כאמור, הסכום הינו יחסית נמוך, 2000 שח, כיוון ששניהם צריכים לשלם) ומה יקרה אם תיפסק משמורת משותפת? ומה יקרה באם יוולד לנו ילד משותף? תודה על תשובתך לארה

עו"ד שלומי באשי

שלום לארה, לא ציינת מה גיל הילדים וכמה במצב הדברים שיש בינהם מלחמות אינני רואה כיצד תומלץ משמורת משותפת ע"י גורמי הרווחה. זה משאיר את ענין המזונות - לעובדה כי הדין לא חל על בעלך תהיה משמעות אבל אל גדולה בפסיקת המזונות של הילדים. לדעתי בסכום שאת מציינת סביר להניח שבית המשפט יגדיל את הסכום. הולדת ילד נוסף מהווה עילה להפחתת המזונות אבל שוב, הכל לגופו של עניין