אלי

מזונות אשה וילדים

שלום לכם אנחנו על סף סיום היחסים ומכינים הסכם אני שכיר ועזבתי את הבית מרוויח כ 12500 ₪ נטו לחודש. יש לי ילד בן 19 וילד בן 16 הגרים בבית. אשתי טוענת כל זמן שאנחנו נשואים יש לשלם גם מזונות וגם מזונות לאשה ולמרות שעזבתי את הבית ואני משלם שכירות וכן הוצאות בסך של 5000 ₪ רק על הדירה שבה אני גר מה מגיע לאשתי מזונות? אם חוץ מסך של 5000 ₪ שכירות אני צריך לכלכל את עצמי אז מה ישאר לי לשלם עבורם??? תודה על העצה.

עו"ד שלומי באשי

שלום אלי, לא ציינת האם אשתך עובדת ? עקרונית כל עוד אתם נשואים יש חובת תשלום מזונות אישה. אם היא עובדת אז לא מגיע תשלום ותשלום דמי השכירות שאתה משלם עבורה בהחלט ייחשבו כסכום מספק. גם תשלום השכירות לא יכול להימשך לעד ויש לקבוע מועד אשר לאחריו זה ייפסק.