אלי

גירושין מאשה . איך מתבצע

אני נשוי עם אישתי כבר שנה וחצי . בלי ילדים. וכרגע עקב המשבר בינינו לא מתכוון להביא ילדים. היא צועקת ועושה בלגן והבנתי שהיא אפילו התכתבה עם גבר אחר באתר הכרויות ופגשה אותו. אני בן 28 ולא מתאים לי כל זה- לא מחפש אישה בוגדת. ואני רוצה להתגרש. אנחנו גרים בשכירות . כאשר אני לומד וחי מקצבת נכות של צה"ל (אני נכה צה"ל ממלחמת לבנון השנייה) יש לי אוטו שהשווי שלו 45000 שח וזה כל הרכוש שיש לי. רשמתי לה כתובה על סך 18 אלף שח אין לי חשבון משותף איתה אבל נראה לי שיש לה הרבה יותר רכוש וכסף ממני. לפי בדיקה שעשיתי עם משרד הבטחון הקצבה מוגנת מכל עיקול , גם מחוב מזונות. וכאן במקרה שלי אין ילדים לכן אין גם מזונות. מדובר באישה מנופלטיבית מאוד לצערי אז חשוב לי לדעת מה היא יכולה לקבל במסגרת גירושין? תודה רבה.

עו"ד שלומי באשי

שלום אלי, במידה ואשתך עובדת אז היא לא תקבל מזונות אישה. כמו כן מבחינת רכוש אתם זכאים להתחלק בכל הרכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים. התיק שלך נשמע מאוד לא מסובך. הייתי מייעץ לך פשוט לעזוב את הבית, להפריד כוחות ולנהל את המו"מ להסדר כולל מבחוץ