אייל

גובה מזונות

שלום יש לי שלושה ילדים בגילאיים שלוש חמש ושמונה אני משלם כיום 6000 ש"ח מזונות כולל מדור חינוך וחוגים (לא כולל קייטנות)אני משתכר כ11000 ש"ח נטו גרושתי מרויחה כ7000 ש"ח נטו הסכם המזונות נעשה בהסכמה לאחר שהעורך דין שלי אמר שאם אני יגיע לבית משפט אני ישלם יותר. האישה והילדים גרים במושב בשכירות של 2100 ש"ח בחודש,אני גר במרחק של כ50 ק"מ מהילדים האם סכום המזונות לא מופרז מידי ? ואם כן האם ניתן להגיש תביעה להפחתת מזונות כי תוספת של הנסיעה מגדילה את ההוצאות שלי בעוד כ1000 ש"ח לפני שקנתי לילדים "גלידה" האם ניתן היה להתחשב במרחק נסיעה של כ40 דקות מהילדים? והאם במידה ואפשר להגיש תביעה להפחתת מזונות השופט לא אמור להתייחס לזה שגם אני צריך לחיות ןלבנות את עצמי מחדש ?? תודה

עו"ד שלומי באשי

שלום אייל, מי החליט לעבור 50 קמ' ממקטם המגורים האחרון ? אתה או האישה ? אם האישה אז בודאי שיש לך תביעה ותביעה טובה. אם אתה אז יש כאן בעיה. תשלום של 2000 ש"ח לילד כולל מדור וכולל חינוך וחוגים אינו סכום גבוה וגם לפי המדור הנמוך של האישה אתה משלם לפי ערכי מינימום ואני אסביר. המדור של ילדך יעמוד על מחצית מ 2100 - 1,050. כך לך עוד 1300 לילב ואתה כבר ב 5000 לפני חנוך וחוגים. גיל 3 וגיל 5 וגם גיל 8 זה צהרונים וגם גנים . לא הייתי מבצע מהלך של תביעה אלא אם כן היא הרחיקה את הילדים ממך ל 50 קמ'.